Intervjuu Handies Tegijaga: Mario K
Mida graafilise disaineri töö endast kujutab? Kellel läheb graafilise disaineri abi vaja?
Graafiline disainer loob kliendi nägemusest digitaalse kujutise. Selleks kasutab graafiline disainer erinevaid elemente ja loob kollaaži kirjatüüpidest, piltidest, värvidest.
Graafiline disain on kõikjal meie ümber – meie nutitelefonides, teleekraanil, veebis, tänavatel, poodides, apteekides, riietel, toidupakenditel.
Kujundlikult saaks ehk kirjeldada graafilise disaineri tööd sedamoodi, et me loome pakendi. Graafiline disain on pakend nii üritusele, kiirnuudlitele kui ka suurfirmale. Graafilise disaineri töö on luua see kujundlik pakend. See on esimene asi, mida tarbija näeb ning tarbima kutsub.
Milliste küsimustega inimesed tavaliselt graafilise disaineri juurde pöörduvad?
Kõige levinumalt lähenetakse graafilise disaineri poole selleks, et koos luua logo, plakatikujundus, flaierid või koduleht.
Millised valdkonnad ilma graafilise disaineri abita tänapäeval enam hakkama ei saa?
Graafilist disaini vajavad kõik valdkonnad ning sektorid. Kui tootel – olgu selleks firma, üritus, kiirtoidukett või uus singel muusikult – ei ole kutsuvat graafilist disaini ning visuaalset lahendust, ei pruugi tarbija tootele läheneda. Esmane hinnang on alati visuaalse põhjal.
Millal saab graafiline disainer öelda, et töö on hästi tehtud? Mis on hästi tehtud töö eeldusteks?
Töö on hästi tehtud, kui klient on rahul. Graafiline disainer toob ellu kliendi nägemuse ning seda nii täpselt, kui võimalik.
Kui kaua oled graafilise disainiga tegelenud?
Graafilise disainiga olen tegelenud nüüdseks 10 aastat ning graafilise disainerina töötanud 6 aastat.
Miks otsustasid Sina selle eriala valida?
Mind on väiksest saati tõmmanud digitaalne loometöö ning kunst. Peale proovimisi ja pusimisest kunstiklassis sain aru, et joonistajat ja kunstniku minust ikka ei tule. Graafiline disain leidis mind läbi veebi ning erinevate videote – peale seda olen olnud lummatud ja nii juba 10 aastat.
Milliseid teenuseid peale graafilise disaini saavad inimesed Sinult veel tellida?
Lisaks graafilisele disainile pakun veel fototöötlust, vanade fotode digitaalset restaureerimist ning videotöötlust.
Miks otsustasid Sina kasutada Handies platvormi?
Handies on ideaalne platvorm vabakutselisele tegutsejale – olgu selleks graafiline disainer, copywriter, kokk või korstnapühkija. Otsustasin kasutada Handies – platvormi selleks, et pakkuda teenuseid kliendile mugavamalt.